Italijanski i irski brodovi spasli više od 500 migranata

Italijanska obalska straža i brodovi italijanske mornarice, uz pomoć irskog vojnog broda, spasli su više od 500 migranata iz čamaca krijumčara na Sredozemlju.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2016.

17:12

Italijanski i irski brodovi spasli više od 500 migranata
Foto: Tanjug

Ovo je najnoviji slučaj spasavanja koje je izvela multinacionalna patrola južno od Sicilije, a koja je ove nedelje spasla na hiljade migranata, prenosi AP.

Irska vojska je saopštila da je brod koji je rasporedila ranije ovog meseca radi humanitarnih operacija pretraga i spasavanja, spasao 123 migranata iz gumenog člamca dugog 12 metara i izvukla iz vode telo muške osobe.

Brod italijanske mornarice spasao je 101 migranta sa drugog gumenog čamca, dok je brod italijanske obalske straže, koja koordiniše sve spasilačke operacije mornarica, teretnih brodova i brodova humanitarnih organizacija, spasao 322 migranta sa čamca koji je počeo da tone.

Papa Franja se danas u Vatikanu obratio pred nekoliko stotina dece, među kojima su mnogi migranti, koja su došla sa italijanskog juga da ga vide, i tom prilikom poručio da migranti "nisu opasnost, već su u opasnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: