Karamarko: Most sa SDP-om pokušava da sruši vladu

Predsednik HDZ-a i potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko optužio je manjinsku koalicionu stranku Most da zajedno sa SDP-om pokušava da sruši vladu.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2016.

18:49

Karamarko: Most sa SDP-om pokušava da sruši vladu
Foto: Beta, arhiva

On ih optužuje Most da želi da na vlast vrati Zorana Milanovića i poručio da neće dopustiti da njemu ili HDZ-u presuđuju partijski sudovi

Hrvatska vlada juče većinom glasova nije izglasala nepoverenje Karamarku, dok su ministri iz Mosta nezavisnih lista i njihov lider Božo Petrov bili za nepoverenje.

Karamarko je na izbornoj skupštini HDZ-a rekao da vladu u kojoj je HDZ stožerna stranka pokušavaju srušiti oni kojima su puna usta reformi, ali samo deklarativno, prenela je Hina.

On je rekao da je HDZ imao razumevanja za Most, ali da Hrvatska nema vremena za čekanje ni za iscrpljivanje još jednim izborima i da treba jaku i odlučnu vladu.

U međuvremenu vlada je na svom sajtu objavila obrazloženje u kome odbija sve navode Predloga za pokretanje pitanja poverenja Karamarku i predlaže Hrvatskom saboru da učini isto, navela je Hina.

U obrazloženju se ističe da je neutemeljeno tražiti političku odgovornost Karamarka na osnovu "netačnih i paušalnih" navoda.

Vlada navodi da eventualna odgovornost Karamarka treba da se utvrdi pred nadležnim telima zbog čega je Karamarko sam zatražio od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa pokretanje postupka.

SDP je 18. maja predao Saboru predlog za pokretanje pitanja poverenja Karamarku zbog njegove uloge u takozvanoj aferi povodom poslovne saradnje njegove supruge sa lobistom Mola Josipom Petrovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: