Dodeljene nagrade pobednicima Olimpijada znanja

U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu svečano su proglašeni pobednici Olimpijada znanja iz fizike, hemije i ruskog jezika.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2016.

22:53

Dodeljene nagrade pobednicima Olimpijada znanja

Ova manifestacija se četvrtu godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS.

Olimpijski tim, koji će Srbiju predstavljati na Međunarodnoj fizičkoj olipijadi u Švajcarskoj činiće Dušan Novičić, Mihajlo Sporić, Dušan Đorđević i Vuk Radović, iz Matematičke gimnazije iz Beograda i Miloje Đukanović iz gimnazije “Vuk Karadžić“ iz Loznice.

Na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja će se održati u Gruziji, Srbiju će predstavljati Pavle Kravljanac iz Prve beogradske gimnazije, Andrej Kukuruzar iz gimnazije “Veljko Petrović“ iz Sombora, Stefan Stojanović iz Leskovačke gimnazije, Jovan Stojković iz Gimnazije “Bora Stanković“ iz Vranja i Milica Jauković iz Prve beogradske gimnazije.

Olimpijada iz ruskog jezika održana je u četiri kategorije, a apsolutni pobednici takmičenja su Irena Madžgalj iz Osnovne škole “Risto Ratković“ iz Bijelog Polja, Vanja Krstivojević iz Četrnaeste beogradske gimnazije i Aleksandar Bulubdžić iz Treće beogradske gimnazije.

Svečanosti su prisustvovali Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, Nadežda Kušenkova, direktorka Ruskog doma, predstavnici Društva fizičara, Društva hemičara Srbije i Slavističkog društva Srbije, kao i menadžment NIS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: