LDP: Odazvaćemo se pozivu o formiranju vlade, ali...

LDP je odlučila da se odazove pozivu za pregovore o formiranju Vlade Srbije ukoliko do njega dođe, ali bez interesa da mora biti član vladajuće koalicije.

Izvor: Beta

Subota, 28.05.2016.

16:10

LDP: Odazvaćemo se pozivu o formiranju vlade, ali...

"LDP će se odazvati tom pozivu, bez želje da od tih razgovora pravimo novi politički cirkus, rasterećeni bio kakvog sebičnog interesa da moramo biti članovi te vlade, na razgovore idemo svesni odgovornosti koju imamo prema ovoj zemlji", saopšteno je iz te stranke.

Kako se ističe, deset godina LDP insistira na politici koja će od Srbije napraviti slobodno i moderno društvo i to su teme koje su uvek ispred stranke, bez obzira na to s kojim sagovornikom vode politički dijalog.

"Na tim razgovorima zastupaćemo politiku koja za cilj ima uspostavljanje novih, zdravijih međususedskih odnosa s Hrvatskom, onu politiku koja od nas stvara partnere koji zajedno rešavaju probleme u Bosni i Hercegovini", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, na te razgovore ići će kao neko ko razume bezbednosne probleme koji su zahvatili Makedoniju i koji utiču na čitav region, ali i hitnost ponovnog uspostavljanja dijaloga s kosovskim Albancima, pošto bez tih razgovora i iskrenih odnosa Srbija ostaje trajno nasukana na margini Evrope.

U tim razgovorima LDP želi da naglasi koliko je jačanje institucija važno za dalju demokratizaciju društva, kao što poštovanje medijskih sloboda i ljudskih prava oslobađa društvo straha u kojem živi.

LDP želi da teme sastanka budu i bezbednost građana, rešavanje spornih pitanja oko kojih se "društvo ubrzano polarizuje", kao i ubrzane evropske integracije.

"Bez bilo kakvog uslovljavanja i potpuno otvoreno, s jasnim stavovima i bez osećaja inferiornosti, smatramo da ove političke teme zaslužuju svoju dalju afirmaciju, s obzirom na to da one predstavjaju preduslov daljeg ekonomskog razvitka", ističu iz LDP-a.

Ta stranka, takođe, navodi da će javnost obavestiti na vreme o svemu što se bude razgovaralo, "svesni činjenice da društvo ima pravo da zna u kom pravcu će Srbija dalje da se kreće, i da li na tom putu ima plan koji će je pomeriti sa mrtve tačke na kojoj se danas nalazi".

"Još jednom ponavljamo da nas na te razgovore obavezuje podrška ljudi, i da ta podrška za rezultat uvek ima odbranu onih stavova i civilizacijskih vrednosti zbog kojih smo kao partija pretrpeli mnogo udaraca, ali od kojih nismo i nećemo odustati", piše u saopštenju LDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: