Prvi regionalni molitveni doručak održan u Beogradu

Regionalni molitveni doručak danas je prvi put održan u Beogradu, a u Palati "Srbija" okupilo se više od 200 zvanica iz sveta i regiona, kao i iz SAD.

Izvor: Beta

Subota, 28.05.2016.

15:44

Prvi regionalni molitveni doručak održan u Beogradu
Tanjug

Molitveni doručak sa temom "Ljubi bližnjeg svoga" predstavlja još jednu u nizu inicijativa Srbije za regionalno pomirenje i produbljivanje odnosa sa državama u regionu i svetu.

Među zvanicama su predstavnici američkog Kongresa, nemačkog Bundestaga, parlamentarci iz Austrije i predstavnici zemalja u regionu.

Zajednička poruka učesnika je da na zapadnom Balkanu treba širiti mir i toleranciju jer je to jedini način za napredak čitavog regiona.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je politika Vlade Srbije - dobri odnosi sa susedima.

"Želja nam je da ovaj region bude primer kako narodi mogu da sarađuju i nađu zajednički jezik", rekao je Vulin i dodao da nema napretka Srbije bez napretka celog zapadnog Balkana.

Parlamentarac iz Albanije Fatmir Mediju istakao je da je ovo susret o saradnji, napretku i odgovornosti.

"Mi smo ovde da objedinimo sve religije, političare i parlamente da radimo zajedno", rekao je Mediju i dodao da to što su komišije u prošlosti upirale prstom i krivili jedni druge nije donelo dobre rezultate.

Američki kongresmen Robert Aderhold podsetio je da je poruka molitvenog doručka "Ljubi bližnjeg svoga" poruka koju je uputio i Isus Hrist.

"Drago mi je što sam u Beogradu, što sam na ovakvom skupu koji je važan za razvoj celog regiona", kazao je Aderhold.

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković rekao je da je ovo bitan dan i događaj i za Srbiju i za čitav region.

"Ovo je dokaz da možemo da širimo politiku tolerancije i pomirenja", kazao je Marinković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: