"Zvaničnici iz HR izjednačavaju ustaše sa nevinim Srbima"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je ponižavajućom izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Mire Kovača.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2016.

14:15

mc.rs.

Kovač je rekao da je Srbija, kad je reč o otvaranju poglavlja 23, u poziciji čoveka koji treba da upiše fakultet, odnosno položi prijemni ispit i ispuni tri uslova na kojima insistira Zagreb.

“Hrvatska se ponaša kao lice koje je tobože završilo fakultet to jest zatvorilo pregovore sa Evropskom unijom i ispunilo evropske standarde u oblasti ljudskih prava i pravosuđa“, navodi Linta u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Brojne činjenice nedvosmisleno pokazuju da je Hrvatska svršeni student koji apsolutno nije zaslužio da završi fakultet, a ipak su mu profesori to jest evropske institucije i vodeće članice EU progledali kroz prste.

Linta je odbacio kao nestinitu izjavu Kovača da su priče o ustašizaciji hrvatskog društva provokacije i da hrvatski Ustav štiti osnovne vrednosti - sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost, prava čoveka i dr.

Istina je sasvim drugačija, tvrdi Linta i navodi da Hrvatska u praksi brutalno gazi sopstveni Ustav, jer njeni zvaničnici posećuju Blajburg, mesto gde su ubijeni ustaški zločinci koje zvanični Zagreb nastoji da izjednači sa stotinama hiljada nevino pobijenih Srba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: