Bela Crkva: Posle štrajkova, sukoba, SNS i DS u koaliciji

Bela Crkva je početkom godine bila mesto u kom su se događali veliki sukobi SNS i DS, ali su te dve suprostavljene partije sada sklopile koaliciju.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2016.

13:28

Bela Crkva: Posle štrajkova, sukoba, SNS i DS u koaliciji

Kako prenosi portal 021.rs, okosnicu vlasti u Beloj Crkvi čini SNS sa 17 odborničkih mesta od 34 koliko broji skupština opštine, a od pet lista koje su dobile najviše glasova na izborima, u opoziciji je samo Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Za predsednika Skupštine Opštine izabran je Marjan Aleksić iz SNS-a, za njegove zamenike Nenad Živanović i Željko Crnogorac. Predsednik Opštine je Darko Bogosavljević koji je i do sada obavljao ovu dužnost, a zamenica predsednika Opštine je Violeta Simić, oboje sa liste SNS. Na sednici je izabrano i devetočlano opštinsko veće. Na poslednjim izborima mandate u opštinskoj skupštini osvojili su SNS, LSV, Grupa građana Belocrkvanska komunistička slobodna inicijativa Boris Đurdev, DS i Jedinstvena Srbija.

Predsednica Opštinskog odbora LSV Bela Crkva i odbornica u Skupštini te opštine Sandra Ristić saopštila je da je LSV jedina opoziciona stranka u toj opštini, jer su odbornici Demokratske stranke na konstitutivnoj sednici glasali u saglasju sa Srpskom naprednom strankom, Jedinstvenom Srbijom, Belocrkvanskom slobodnom inicijativom i Komunističkom partijom za sve kadrovske predloge te koalicije.

"Pokrajinski poslanik i odbornik Demokratske stranke Željko Crnogorac koji se sa odbornicima Lige socijaldemokrata Vojvodine 15. januara borio da uđe u Skupštinu opštine Bela Crkva gde smo zatim i četiri dana štrajkovali glađu, danas je na konstitutivnoj sednici glasovima Srpske napredne stranke imenovan za zamenika predsednika Skupštine opštine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je nova skupštinska većin tom prilikom je izabrala Željka Crnogorca za zamenika predsednika SO i prvog saradnika Marjana Aleksića, "čoveka protiv kojeg se borio pre nekoliko meseci, optuživao ga da mu ugrožava život i koji je bio organizator januarskog prekomponovanja i zauzimanja te iste skupštine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: