Cipras: Jačanje odnosa s Rusijom strateški izbor

Grčki premijer Aleksis Cipras ugostio je u vili Maksimos ruskog predsednika Putina i rekao da jačanje odnosa s Moskvom predstavlja strateški izbor Atine.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

18:38

Cipras: Jačanje odnosa s Rusijom strateški izbor
Foto: Beta, AP

ANA prenosi da je Cipras naveo da taj izbor "diktiraju i istorijski bliske kulturne i političke veze, kao i mogućnosti koje se otvaraju pred dve države i mogućnosti jačanja stabilnosti u regionu".

Grčka agencija navodi da je Cipras dodao da "Putinova poseta dolazi u vreme kada Grčka okreće stranu, okončava neizvesnost i može da pogleda u budućnost sa većim optimizmom u pogledu rasta i ponovnog pokretanja privrede".

Putin je rekao da su "ovi sastanci na visokom nivou deo Grčko-ruske godine".

"U Moskvi i Sankt Peterburgu razgovarali smo analitički o perspektivama privredne saradnje. Naravno da ima puno problema i okolnosti su teške, ali svakako postoje dobre perspektive", naveo je Putin i dodao da saradnja dve zemlje "nije ograničena na energetiku, već uključuje i visoku tehnologiju, infrastrukturu i zajedničke investicije".

Putin je danas stigao u dvodnevnu posetu Grčkoj, a pre susreta s premijerom Ciprasom sastao se s predsednikom Prokopisom Pavlopulosom.

Ruski predsednik će sutra posetiti Svetu goru, gde će s ruskim patrijarhom Kirilom obeležiti 1.000 godina prisustva ruskih monaha na Atosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: