Asad: Niko sa strane neće pisati naš Ustav, pa ni Rusi

Sirijski predsednik Bašar el Asad demantovao je navode medija da je Rusija pisala nacrt novog sirijskog ustava, dodavši da je to stvar Sirijaca.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

16:55

Default images

Libanski list "Ahbar" objavio je u utorak da je Rusija završila nacrt sirijskog ustava koji bi trebalo da smanji predsednikova ovlašćenja i uspostavi decentralizovaniju vladu, što bi bili mogući ustupci pobunjeničkim grupama koje se bore protiv vladinih snaga.

"Nikakav nacrt ustava nije pokazan Sirijskoj Arapskoj Republici. Sve što je rečeno u medijima o toj temi je potpuno netačno", kaže se u saopštenju na zvaničnoj Fejsbuk stranici sirijskog predsednika. Takođe se dodaje da novi sirijski ustav neće predstaviti niko sa strane, već će on biti potpuno sirijski, prenosi Rojters. "O njemu će se razgovarati i dogovarati u Siriji i nakon čega će biti stavljen na referendum. Sve drugo bi bilo besmisleno", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: