MS804: Uhvaćen signal, sužena zona potrage

Potraga za ostacima aviona "Idžipter" koji se prošle nedelje srušio u Mediteran nedaleko od Aleksandrije sužena je na zonu od pet kilometara.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

15:28

MS804: Uhvaćen signal, sužena zona potrage
Foto: Tanjug

Zona je sužena na osnovu SOS signala upućenog iz letelice koja se srušila na letu od Pariza do Kaira, kada je poginulo 66 putnika i članova posade.

To je rekao šef egipatske službe za istragu avionskih nesreća, kapetan Ajman al Mokadem dodavši da je Erbas prosledio egipatskim vlastima informaciju o lokatoru predajnika za SOS signal iz srušenog aviona (ELT).

Neimenovani zvaničnik iz egipatskog istražnog tima razjasnio je da informacija o signalu datira od dana nesreće 19. maja i da novi signal nije pronađen, prenosi AP.

Crna kutija, međutim, još nije pronađena, a Egipat je angažovao dve strane kompanije koje bi mogle da pomognu u njihovom lociranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: