"Ruski avioni prekinuli šverc nafte iz Sirije u Tursku"

Ruske vazdušne snage su uspele da prekinu dotok krijumčarene nafte koju džihadisti Islamske države iz Sirije prevoze u Tursku.

Izvor: B92, Sputnjik

Petak, 27.05.2016.

11:52

Getty Images

To je za Sputnjik rekao sirijski ambasador u Rusiji Rijad Hadad.

“Mogu da kažem da su ruske snage skoro potpuno zaustavile prebacivanje nafte iz Sirije u Tursku. Svi tankeri u kojima je bila skladištena nafta su uništeni“, rekao je Hadad.

Prema njegovim rečima, ostalo je još nekoliko naftnih bušotina u Siriji koje džihadisti eksploatišu, a potom tu naftu prebacuju u Tursku.

“Do današnjeg dana je ostalo nekoliko manjih naftnih polja. Između ostalih, džihadisti ilegalnu trgovinu obavljaju i sa Turskom“, dodao je Hadad.

Ranije je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao da ima mnogo dokaza koji upućuju na to da je Turska učestvovala u organizovanju velike mreže za podršku islamističkim teroristima u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: