Moskva: Zajedničke akcije sa SAD? Ne isključujemo opciju

Rusija ne isključuje mogućnost zajedničkih vazdušnih napada sa SAD na teroriste u Siriji, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Izvor: Beta

Petak, 27.05.2016.

11:37

Default images

Rusko ministarstvo odbrane najavilo je u sredu da će odložiti vazdušne napade na ekstremiste u Siriji kako bi se omogućilo opozicionim grupama da se odvoje od ogranka Al Kaide u Siriji Nusra fronta, za koji ne važi dogovor o primirju.

Kako je preneo Tass, Rjabkov je rekao da su sukobi smanjeni u određenim delovima Sirije, ali ne i svuda.

"Interesovanje za nastavak procesa ka stabilizaciji, određene akcije ruskih vazdušnih snaga u suzbijanju boraca Nusra fronta, odloženo je, ali nismo odbacili tu mogučnost, nismo odustali", rekao je Rjabkov.

On je rekao da se radni kontakti održavaju svakodnevno u Ženevi i radnih grupa i preko kanala između centra za nadziranje u Hmeimimiju i predstavnika SAD".

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ranije je naznačio da bi SAD i međunarodna koalicija trebalo zajednički da izvode vazdušne napade na teroriste u Siriji od 25. maja, i dodao da Rusija ima pravo da sama izvodi napade na teroriste koji nisu uključeni u primirje u Siriji, navodi Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: