Brisel odahnuo: "Može se pobediti sa proevropskim stavom"

Predsednički izbori u Austriji su pokazali da se može pobediti na izborima sa jasnim proevropskim stavom.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

07:25

Default images
Beta/AP

To je poruka sa kojom je predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc doputovao u Beč da bi se sastao sa novim austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom.

On je, kako prenosi bečki dnevnik “Kurir“, istakao da je izbor Aleksandera van der Belena poraz evroskeptika.

“To bi trebalo da ohrabri i druge da proevropskim argumentima vode kampanju, a tako i u politici prema izbeglicama, a ne da trče za populistima i desničarima“, naglasio je Šulc.

Šulc je doputovao u Beč da bi sa Kernom razgovarao o socijalnim pitanjima u Evropi, integraciji i borbi protiv utaje poreza, kroz preusmeravanje dobiti u druge zemlje.

On je sa Kernom razgovarao i o odnosima Evropskog parlamenta i austrijske vlade, kao i saradnju na nivou evropske socijaldemokratije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: