Basurin: Napali nas istoku, poginula dva vojnika

Dva proruska pobunjenika poginula su u sukobu sa ukrajinskom vojskom na istoku Ukrajine, izjavio je predstavnik pobunjenika Edvard Basurin.

Izvor: Beta/AFP

Petak, 27.05.2016.

00:54

Basurin: Napali nas istoku, poginula dva vojnika
Foto: GettyImages

Portparol ukrajinske vojske Oleksander Motužjanjuk izjavio je da su dva vojnika ranjena u sukobu.

"Ukrajinska brigada je danas posle podne napala naše položaje u blizini Adivke, mesta pod kontrolom ukrajinske vojske, oko deset kilometara od Donjecka, glavnog uporišta pobunjenika", rekao je Basurin.

Ukrajinski Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu saopštio je pre dva dana da je sedam ukrajinskih vojnika ubijeno u poslednja 24 sata u sukobima između ukrajinske vojske i proruskih separatista na istoku zemlje.

Opšti prekid vatre dogovoren je u februaru 2015. godine u okviru mirovnog sporazuma postignutog u Minsku, ali su poslednjih meseci zabeležena brojna kršenja.

U dvogodišnjim sukobima ukrajinske vojske i proruskih separatista poginulo je više od 9.200 ljudi, a više od 1,5 miliona je raseljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: