Rajner: Podržavamo Karamarka - snažni smo, videćete sutra

Predsednik Sabora i član Predsedništva HDZ Željko Rajner izjavio je da je je jednoglasan zaključak Predsedništva HDZ-a da podržava Tomislava Karamarka.

Izvor: Beta

Petak, 27.05.2016.

21:08

Rajner: Podržavamo Karamarka - snažni smo, videćete sutra

"Stranka je jedinstvena i snažna, a koliko je jedinstvena i snažna najbolje će se videti sutra na Izbornom saboru HDZ", izjavio je Rajner posle sedinice Predsedništva te stranke, prenela je agencija Hina.

Rajner je naveo i da je takva situacija ojačala stranku.

"Isprofilisao se jasan stav stranke, a nasuprot onome, što meni lično nije jasno, a to je - zbog čega Most zapravo želi da sruši ovu Vladu u kojoj sam učestvuje i zapravo očigledno da dovede ponovno na vlast Zorana Milanovića", rekao je Rajner.

Hrvatska vlada odbila je danas na telefonskoj sednici predlog za izglasavanje nepoverenja svom prvom potpredsedniku Tomislavu Karamarku, a protiv takvog zaključka glasalo je šest ministara Mosta.

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je posle glasanja kako oni nisu za nove izbore, ali da ne mogu podržavati stare modele ponašanja. Petrov je izrazio uverenje da će Tomislav Karamarko preuzeti političku odgovornost.

"Nismo za nove izbore, ali ne možemo preuzeti ulogu u kojoj treba da podržavamo stari model ponašanja i biranje manje štete. Ne možemo imati takav izbor, jer bi izdali svoja načela, a tu nema kompromisa", poručio je Petrov na konferenciji za novinare.

Predsednik HDZ i vicepremijer hrvatske vlade Tomislav Karamarko rekao je da Most i njihov lider Božo Petrov neće uspeti da sruše vladu, javila je agencija Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: