Mladom džudisti odobreno lečenje u Nemačkoj

Mladi džudista Igor Nurkić za čije lečenje su njegovi drugovi prethodnih dana počeli na društvenim mrežama da prikupljaju novac ipak će biti poslat u Nemačku.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

20:35

Default images

Nakon što je Nurkić dostavio medicinsku dokumentaciju o svojoj bolesti, a komisija RFZO utvrdila da nema indikacije za lečenje u inostranstvu, lekarska komisija analizirala je dostavljenu dokumentaciju i dala saglasnost za slanje Igora Nurkića u Nemačku, saznaje RTS.

Igor će u Nemačku, gde lečenje košta oko 160.000 evra, verovatno krenuti krajem naredne nedelje, kad završi ciklus terapije koju je već započeo u Srbiji.

Igor i njegovi prijatelji krenuli su prethodnih dana da prikupljaju novac za lečenje, a posle medijskih apela, porodicu su pozvali iz Ministarstva zdravlja i obavestili ih o načinu za podnošenje zahteva i medicinske dokumentacije za lečenje u inostranstvu o trošku države.

Igor je rođen 1997. godine i celog života se bavi sportom. Ovaj mladi i uspešni džudista naglo se razboleo i sada vodi borbu protiv opasne bolesti – leukemije limfoma, navodi Humanitarna fondacija Novi Beograd.

Ističe se da je Igoru potrebno lečenje matičnim ćelijama u Nemačkoj, koje porodica zbog finansijske situacije nije u stanju da plati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: