I SNS i SPS iza zatvorenih vrata, socijalisti "čekaju"

Pre početka pregovora o novoj vladi u strankama koje su okosnice sadašnje vlade održavaju se sednice predsedništava.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

16:43

I SNS i SPS iza zatvorenih vrata, socijalisti
Foto: Tanjug

Socijalisti su posle četiri i po sata razgovora iza zatvorenih vrata podržali najavljeni početak razgovor sa SNS, dok se naprednjaci pripremaju za promene u najvišem rukovodstvu.

Kako javlja reporterka B92 ispred sedišta SPS, sednica je bila zatvorena za javnost, ali je lider stranke Ivica Dačić za B92 rekao da su socijalisti spremni za razgovore sa SNS i da čekaju poziv.

"SPS podržava konture programa mandatara Aleksandra Vučića. Važno je da svi koji budu deo vlade taj program doživljavaju kao svoj. To bi trebalo da bude glavni prioritet, uz međusobno uvažavanje. Vlada bi trebalo da bude zasnovana na poverenju, a ne na sukobima. To znači i da nema rezervne pozicije", rekao je Dačić.

Kako je naveo, SPS će razgovarati sa SNS i o programu sa svog aspekta.

"Spremni smo da delimo odgovornost u naredne četiri godine", rekao je Dačić.

Na drugoj strani, SNS nije saopštio pre sednice o čemu će se pričati, ali bi ovo zasedanje trebalo da bude uvertira za subotnju Skupštinu, na kojoj će doći do "mešanja karata" i na kojoj će biti nagovešteno ko će imati ministarska mesta.

Mandatar Vučić je najavio da će od sledeće nedelje razgovarati sa "svima koji se zalažu za bolju budućnost Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: