DSS: Šta je obećano za poglavlje 23?

DSS je zatrаžila od Aleksandra Vučića i Ivice Dačića dа sаopšte štа je Srbijа obećаlа kаko bi bilo otvoreno poglаvlje 23 u pregovorimа s Evropskom unijom.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.05.2016.

14:54

DSS: Šta je obećano za poglavlje 23?
Foto: Tanjug

Stranka je u saopštenju upitala premijera i šefa diplomatije da li je vlada obećala da neće procesuirati hrvatske državljane osumnjičene za ratne zločine i da će jurisdikciju za sve ratne zločine na teritoriji Hrvatske prepustiti Hrvatskoj.

DSS se pita i da li, kako navode, iko veruje u objektivnost hrvatskog pravosuđa kada je ratni pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Tomislav Merčep osuđen na pet i po godina zatvora, iako je bio odgovoran za ubistvo 43 osobe, tri se vode kao nestale, a šest ih je preživelo mučenja i zlostavljanja.

"Da li iko veruje da će biti pravde za Srbe, kada Srbima u Hrvatskoj osporavaju čak i upotrebu ćirilice, a hrvatski ministar kulture veliča ustaštvo"?, pitaju takođe iz DSS-a.

Demokratska stranka Srbije smatra da je poslednji trenutak da se jasno kaže "ne“" stalnim ucenama i uslovljavanjima Evropske unije, jer je očigledno da ulazak u EU nije državni, nacionalni i ekonomski interes Srbije, navodi se u saopštenju te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: