Popović napustio Levicu Srbije, Stefanović nije zabrinut

Stranka Borka Stefanovića Levica Srbije ostala je bez jednog od viđenijih članova, nakon što je Dragan Popović objavio da napušta partiju.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

12:50

Popović napustio Levicu Srbije, Stefanović nije zabrinut
Foto: B92

Direktor nevladine organizacije Centar za praktičnu politiku naveo je da je razlog za izlazak iz Levice to što mu se "ne dopadaju napadi na druge".

"Verovatno je do mene i političkog neiskustva, ali šta da radim - to sam ja", naveo je Popović.

Popović je pristupio Levici u februaru, kada je rekao da je nakon 13 godina aktivizma i rada u NVO sektoru rešio da "promeni metodologiju delovanja, radeći za iste ciljeve - slobodu i pravdu".

"Za mene nema dileme, Srbija ide levo", rekao je tada Popović.

Međutim, Levica Srbije je doživela neuspeh na izborima, posle čega se zalagala za ponavljanje zbog navoda o izbornoj krađi.

Lider stranke Stefanović je od tada u medijima oštro govorio o opozicionim listama tvrdeći da su odustale od borbe za dokazivanje izborne krađe, jer su uspele da pređu cenzus. Nedavno je ponovo oštro govorio o svojoj bivšoj partiji DS, a preko Tvitera se sukobio i s liderom pokreta "Dosta je bilo" Sašom Radulovićem.

Popović je bio nedostupan za komentar i dodatno objašnjenje svog poteza, odnosno o kojim napadima se radi i ko su - "drugi".

Stefanović je za Tanjug rekao da "Levica Srbije" normalno "nastavlja svoju borbu" i da je siguran da vreme njene politike i novih ljudi tek dolazi.

On kaže da je posle izbornog neuspeha infrastruktura ostala netaknuta i da je svega četiri-pet članova napustilo redove te stranke.

"Popoviću želimo sve najbolje. Ovo sa njim je lična odluka koja je za svako poštovanje i njemu smo zahvalni za sve", rekao je Stefanović, dodajući da ta odluka nema veze sa izbornim neuspehom, već sa različitim "pogledima na poteze stranke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: