Nedavno hapšeni član DS omogućio vlast za SNS u N.Bečeju

Na sednici u Novom Bečeju za predsednika opštine izabran je Saša Maksimović iz Srpske napredne stranke, prenosi 021.rs.

Izvor: 021.rs

Petak, 27.05.2016.

07:32

Nedavno hapšeni član DS omogućio vlast za SNS u N.Bečeju
Milivoj Vrebalov (screenshot)

Podršku vladajućoj većini dala su i tri odbornika Demokratske stranke, među kojima je i osamostaljeni demokrata Milivoj Vrebalov.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ostala je u opoziciji sa sedmoro odbornika, koje predvodi prethodni gradonačelnik Saša Šućurović.

Šućurović je rekao da je tokom cele izborne kampanje dominirao slučaj "Heterlend", koji je SNS-u služio da ukaže na zloupotrebe položaja funkcionera DS-a Milivoja Vrebalova i Bojana Pajtića, a da su sada formirali koaliciju sa predstavnicima te partije.

"Vrebalov je pokušao da ospori pripadnost njega i njegovih odbornika Demokratskoj stranci, tako što je na izbore izašao pod nazivom "Grupa građana Milovoj Vrebalov", ali su skoro svi njegovi odbornici i dalje članovi DS. Bojim se da je ova koalicija napravljena isključivo zarad najužeg privatnog i političkog interesa i da će na ovaj način još jedna afera kojom su oštećeni građani, ostati nerazrešena i gurnuta pod tepih", naveo je Šućurović.

Naprednjaci su osvojili 14 mandata, od ukupno 31. Sa njima u koaliciji je i jedan odbornik sa liste Saveza vojvođanskih Mađara, pored tri odbornika sa liste osamostaljenog demokrate Vrebalova.

Podsetimo, u martu je Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo Vrebalova da je nezakonito raspolagao i prisvojio novac namenjen za adaptaciju dvorca "Heterlend" u Bočaru. Zbog ove afere, on je bio i privođen u januaru prošle godine.

Milivoj Vrebalov je, kao član LDP, bio predsednik opštine Novi Bečej od 2006. do 2012. godine, nakon čega je prešao u DS, kada je i izabran za potpredsednika Skupštine Vojvodine. Interesantno je da je i Šućurović bio u LDP, iz kojeg se iščlanio neposredno pred poslednje izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Podeli: