Tramp o 1.238: Veoma je lako, a Hilari nešto ne ide...

Milijarder Donald Tramp izjavio je da je dobio neophodnu većinu republikanaca za predsedničku nominaciju za izbore u novembru, javlja AFP.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

21:48

Tramp o 1.238: Veoma je lako, a Hilari nešto ne ide...
Foto: GettyImages

"Ljudi koji stoje iza mene su mi dozvolili da pređem crtu", rekao je Tramp novinarima u mestu Bizmak u Severnoj Dakoti.

Bez konkurecije već tri nedelje, Tramp je de fakto postao zvanični kandidat Republikanske partije na predsedničkim izborima zakazanim za 8. novembar. Sada je tehnički dostigao broj neophodnih delegata za zvaničnu nominaciju.

Tramp je dospeo do prvog mesta zahvaljujući malom broju neobavezanih delegata svoje stranke koji su rekli za AP da će ga podržati na nacionalnoj konvenciji stranke u julu.

Potrebno je 1.237 delegata za nominaciju republikanaca, a Tramp je dostigao 1.238. Sa 303 poslanika na pet državnih primarnih izbora 7. juna, Tramp će lako povećati skor.

Tramp, politički početnik koji već godinama s margine iznosi otrovne komentare o stanju u zemlji, ali nikada se nije kandidovao za vlast, borio se sa 16 drugih republikanskih kandidata tokom često mučne primarne kampanje.

Milijarder je ponovio da bi rado imao debatu s demokratom Bernijem Sandersom, rivalom favoritkinje Hilari Klinton, ali pod uslovom da na stranačkim izborima demokrata prikupi od deset do 15 miliona dolara u dobrotvorne svrhe.

"Njoj to nešto ne polazi za rukom, a trebalo bi da je veoma lako", rekao je Tramp aludirajući da se bivša državna sekretarka i dalje suočava s "aktivnim kokurentom, senatorom iz Vermonta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: