Đurić: Postavili smo neka nezgodna pitanja u Briselu

Zašto ZSO još nije formirana i kako će vizna liberalizacija za Kosovo uticati na građane Kosova koji posediuju srpske biometrijske pasoše.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

19:45

Default images
Foto: Beta

To su pitanja o kojima se razgovaralo prvog dana nastavka tehničkog dijaloga delegacija Beograda i Prištine u Briselu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić kaže da je delegacija Beograda u Briselu postavila ozbiljna i za neke nezgodna pitanja.

“Šta se to dešava sa Zajednicom srpskih opština? Do kada se planira do u nedogled odlaganje njenog osnivanja i početka rada? I zašto svakoga dana čujemo iz Prištine nove negativne stvari o sporazumima koje su sami sa nama napravili i potpisali”, izjavio je Đurić.

Među pitanjima koje je srpska delegacija postavila danas kako delegaciji Prištine, tako i posrednicima iz EU, bila su i ona koja se odnose na osnivanje srpske kompanije u oblasti telekomunikacija, koja će moći nesmetano da radi na Kosovu, kao i pitanje vizne liberalizacije za Kosovo i prava građana Kosova koji poseduju biometrijske pasoše koje je izdala država Srbija.

Na pitanje Tanjuga da li je delegacija Srbije u Briselu dobila odgovore na neka od postavljenih pitanja, Đurić je izjavio da će u odgovore verovati tek kada počne njihovo sprovođenje.

Komentrišući informaciju o postizanju sporazuma kojim bi Hrvatska trebalo da odblokira otvaranje poglavlja 23 u pregovorima Srbije sa EU, direktor kancelarije za KiM poručio je da su odnosi Srbije prema svim njenim sudedima uzor i dodao da bi voleo da oni posluže kao uzor mnogima.

“Mi smo naše nastojanje da očuvamo stabilnost u regionu potvrdili. Nastavićemo da vodimo politiku koja nas približava svim našim susedima u interesu građana Srba i svih ostalih koji žive u čitavom regionu. Očekujemo da vidimo šta će se desiti i onda će oni koji su nadležni za to dati i punu ocenu”, izjavio je Đurić u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: