Iz ZG: Kratkovidost, pod pritiskom EU normalnije ponašanje

Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević za B92 kaže da će Srbiji pronađeno rešenje za otvaranje poglavlja 23 biti zvanično predstavljeno u sredu.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

16:47

Iz ZG: Kratkovidost, pod pritiskom EU normalnije ponašanje
Foto: Getty Images

"Rešenje će nam biti predstavljeno sledeće srede, kad taj dogovor i formalno treba da bude i usvojen na sastanku Komiteta stalnih predstavnika, koji se redovno održava svake srede", rekla je Miščevićeva za B92.

Kako je rekla, to će dati mogućnost da Srbija predstavi pregovaračke pozicije i uđe u drugi deo procesa.

"Pripreme za taj drugi deo su već u punom jeku. Moraćemo da dostavljamo odgovore na pitanja, ali sve zajedno daje dovoljno prostora da do kraja juna nema ni političke ni tehničke prepreke za otvaranje poglavlja", kaže ona.

U međuvremenu, mediji iz Zagreba javili su da im je u Ministarstvu spoljnih poslova ova informacija demantovana. Kažu: "Čista propaganda u svrhu dezinformisanja javnosti".

"Hrvatsko ministrastvo spoljnih poslova nije ni obavešteno da je dogovor postignut", šaljivo komentariše profesor Zoran Pusić iz Zagreba. Dodaje i da bi u hrvatskom interesu trebalo da bude dobra saradnja sa susedima.

"Ponašanje vlasti pokazuje da postoje drugačiji stavovi i da je najbolje imati nekog stalnog neprijatelja na kog možeš da svališ sve svoje neuspehe. To je, nažalost, vrlo poznato, ali je ta kratkovidost žalosna i na štetu zemalja. Nadam se da će pod pritiskom EU naši političari ipak ponašati normalno", rekao je Pusić za B92.

Inače, status pregovaračkog procesa Srbije s EU je trenutno praktično nepoznanica - s jedne strane stižu informacije da će Hrvatska prekinuti blokadu i da je "pronađeno rešenje", a iz Zagreba informacije da je to samo "propaganda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: