Haker koji je "otkrio krivicu" Hilari Klinton: Kriv sam

Rumunski haker Marcel Lazar, koji je otkrio privatni mejl server koji je Hilari Klinton koristila dok je bila državna sekretarka SAD, izjasnio se krivim.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

23:02

Haker koji je
Thinkstock

Rojters prenosi da je ovo navedeno u saopštenju američkog Stejt departmenta i navodi da je Lazar, koji je koristio nadimak "Gučifer," krivicu priznao sudiji Džejmsu Kačerisu u Okružnom sudu u Aleksandriji u saveznoj državi Virdžinija.

Izricanje kazne zakazano je za 1. septembar ove godine. Rojters podseća da je Lazar u nedavnim intervjuima tvrdio da je lako uspeo i da hakuje kontroverzni mejl server Klintonove.

Američko Ministarstvo pravde nije potvrdilo ovu njegovu tvrdnju, a neimenovani zvaničnik policije kazao je da istražitelji nisu pronašli dokaz Lazarove tvrdnje.

Interna istraga američke vlade utvrdila je da je Hilari Klinton prekršila uputstva za bezbednost na internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: