Tramp izazvao haos na ulicama Albukerkija / FOTO

Pobeda Donalda Trampa na izborima u Vašingtonu je ostala u senci demonstracija koje su se dogodile u Albukerkiju.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

22:37

Tramp izazvao haos na ulicama Albukerkija / FOTO
Tanjug/AP

Kako su preneli svetski mediji, demonstranti su razbijali prozore i bacali kamenje na pripadnike policije.

Tanjug/AP
Ispred mesta na kojem je Tramp držao miting u Albukerkiju izbili su neredi i demonstranti su bacali kamenje na policiju i prevrtali policijske barijere.
Tanjug/AP
Noseći transparente s natpisima "Tramp je fašista" i "Čuli smo dovoljno" demonstranti su pokušali da prekinu Trampov govor i odbijali da odu, a obezbeđenje je u jednom trenutku fizički odvuklo jednu demonstrantkinju.
Tanjug/AP
Na društvenim mrežama bilo je informacija o pucnjima i suzavcu, ali je policija to negirala. Policajci na konjima poslati su na mesto nereda, a prema nezvaničnim informacijama, korišćen je i biber-sprej.
Tanjug/AP
To je bio prvi Trampov miting u Novom Meksiku, američkoj državi u kojoj živi najviše Latino-Amerikanaca. Tramp ima slabu podršku među Latino-Amerikancima. Na početku izborne kampanje Tramp je obećao da će izgraditi zid na granici kako bi sprečio "ubice i silovatelje" da dođu iz Meksika u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: