"Britanski vojnici su civili u uniformi zbog zakona EU"

Članstvo u EU ugrožava britanske borbene snage, a vojnike svodi na civile u uniformi, smatra jedan od najuglednijih generala britanske vojske Majkl Rouz.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.05.2016.

15:27

Thinkstock

Bivši direktor specijalnih snaga se izjasnio za izlazak Britanije iz Unije i jedan je od 12 penzionisanih oficira koji će motivisati veterane i penzionisano vojno osoblje da glasaju za Bregzit, piše britanski Telegraf.

U saopštenju koje je preneo britanski Telegraf, general Rouz objašnjava da bi engleski vojnici, zbog zakona EU postali "nespremni na ono šta ih čeka u realnosti na bojnom polju".

"Ako ne možete postići obaveznu psihičku i fizičku disciplinu kroz obuke u mirnodopskim uslovima, onda vaši vojnici neće biti spremni za beskompromisne uslove ratišta", tvrdi britanski general.

General je naglasio da je "potrebna drugačija obuka i disciplina za vojnike od one koja postoji u civilnom, radnom okruženju".

Kao idealno rešenje, general navodi doprinos britanske vojske evropskoj bezbednosti angažovanjem kroz NATO.

Takođe, general je nazvao "uvredom" tvrdnje zemalja članica EU da je člansto Velike Britanije neophodno u postizanju mira u Evropi.

"Evropsko pravo, po mom mišljenju, već je ozbiljno ugrozilo borbenu efikasnost Britanije. I danas su naši vojnici u opasnosti da postanu civili koji nose vojne uniforme", rekao je general.

Sa druge strane, kako piše Telegraf, britanski sekretar odbrane Majkl Falon tvrdi da bi izlazak iz Unije "išao na ruku Rusima".

"Da može, Putin bi sigurno glasao za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije", smatra Falon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: