Razmena Rusa i Ukrajinaca: Savčenkova na slobodi

Ukrajinski pilot Nađa Savčenko je puštena i na letu je za Ukrajinu nakon razmene zarobljenika Rusije i Ukrajine, saopštile su vlasti u Kijevu.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

11:02

Razmena Rusa i Ukrajinaca: Savčenkova na slobodi
Foto: Tanjug

Ukrajinska vlada je pomilovala dvojicu ruskih zarobljenika kako bi ih zamenila za osuđenog pilota, po koju je avionom u Rostov krenuo ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Ubrzo je iz Kremlja potvrđeno da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao pomilovanje za Nađu Savčenko, a agencije su javile da je avion sa dvojicom ruskih zarobljenika stigao u Moskvu.

Savčenkova je u Rusiji osuđena na 22 godine zatvora zbog učešća u ubistvu dvojice ruskih novinara.

Ona će biti zamenjena za dva ruska državljanina, Jevgenija Jerofejeva i Aleksandra Aleksandrova, koje je u aprilu sud u Kijevu osudio na 14 godina zatvora zbog terorističkih aktivnosti.

I Jerofejev i Aleksandrov, za koje Kijev tvrdi da su ruski vojnici, negiraju zločine za koje su osuđeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: