"Bošnjaci, ne dozvolite da Vlah vlada u Srebrenici"

Vođa Islamske verske zajednice u BiH Husein Kavazović pozvao je Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da “Vlah vlada u Srebrenici".

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.05.2016.

07:00

Default images

On je to učinio na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

"Svako ko može dati svoj glas, svako ko se može registrovati, svako ko može dozvoliti da 'Vlah' ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram (nečisto) ako to ne učini... To je naše i to ne možemo ostaviti", rekao je Kavazović.

Kako navodi ta televizija, u drugom govoru, takođe u Švajcarskoj, objašnjavajući vernicima kako da se odnose prema predstojećim lokalnim izborima Kavazović je rekao da postoje dva načina.

"Ili da se krvlju zalivamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza, a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarovima (grobljima) braniti. Ostanite budni za svoju domovinu", kazao je Kavazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: