Čović ne želi o biskupu Komarici: "Ne" vraćanju u prošlost

Član Predsedništva BiH i predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da ne želi da se uključi u medijska prepucavanja oko izjave biskupa Komarice.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

00:55

Čović ne želi o biskupu Komarici:
Thinkstock

Biskup je uporedio Banjaluku i Blajburg, a Čović je svoj stav obrazložio rečima da ne želi da se vraća u prošlost.

"Neću da komenatrišem šta ko izjavljuje, jer ako bismo se time bavili vratili bismo se u 90-te godine, a ja verujem da smo u 2016. godini", rekao je Čović novinarima, prenosi Fena.

On je dodao da se prošloga meeseca sastao s biskupom Komaricom, da će se uskoro ponovno sastati s njim i da je razgovor jedini način da se rešavaju problemi.

"Neki se dopisuju, a ja obilazim i razgovaram. Niko nema pravo da svađa bilo koga u Bosni i Hercegovini pa ni predstavnike bošnjačkog, srpskog ili hrvatskog naroda. Ja ću dati puni doprinos da te odnose što pre stabilizujemo. Ako se neko zaleti sa izjavom i kontraizjavom, onda to treba smiriti, a ne praviti probleme", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: