Pacijenti iz Emirata stižu u Srbiju

Pacijenti iz Emirata dolaziće u Srbiju na rehabilitaciju, izjavila je šefica delegacije Saveta poslovnih žena iz Dubaija Raža al Gurg.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

15:42

Pacijenti iz Emirata stižu u Srbiju
Foto: Beta

Kako je rekla, ponuda za takav aranžman stigla je tokom sastanka s ministrom zdravlja u tehničkom mandatu Zlatiborom Lončarom.

"Ministar je velikodušno ponudio da određeni broj pacijenata iz Dubaija dođe na rehabilitaciju u Srbiju na mesec ili dva i da nakon toga prenesu svoja iskustva", rekla je Al Gurgova novinarima u Palati "Srbija".

Na sastanku je bilo reči o mogućnosti saradnje dveju zemalja u oblasti zdravstva, za koju su Emirati posebno zainteresovani.

"Pacijenti će nakon rehabilitacije biti najbolji ambasadori kada je reč o ovom vidu saradnje", dodala je Al Gurgova, koja je po Forbsovoj listi jedna od najuticajnijh žena na Bliskom istoku.

Ona je rekla da bi uz pacijente u Srbiju dolazili i lekari.

"Moja ideja bila je da u Srbiju na obuku pošaljem tim svojih lekara koji će rukovoditi centrima za rehabilitaciju", rekla je Al Gurgova i dodala da bi bilo dobro da u Srbiju dođu ljudi iz Emirata i prouče propise i standarde koje bi trebalo slediti o rehabilitacionim centrima, kao i da vide da li oni mogu da se primene u Dubaiju ili ih je potrebno prilagoditi.

Raža al Gurg je rekla da ova trodnevna poseta poslovnih žena iz Dubaija Beogradu u okviru prvog poslovnog forma Srbija-UAE, otvara novu eru u saradnji dveju zemalja.

Dodala je da su poslovne žene iz tog Emirata zainteresovane ne samo za saradnju sa ženama iz Srbije, već i sa muškarcima.

"Nastavićemo da razmenjujemo iskustva i sarađujemo i nadamo se dugoročnoj saradnji i novim poslovnim mogućnostima", rekla je Al Gurgova.

Delegacija poslovnih žena naredna dva dana razgovaraće u Beogradu sa stotinak srpskih preduzetnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: