Đaci škole sa NBGD se otrovali se na ekskurziji?

Više od 20 učenika OŠ “20. oktobar” sa Novog Beograda, koji su u petak otišli na rekreativnu nastavu u Krupanj, oborile su bakterije ili stomačni virus.

Izvor: Blic

Sreda, 25.05.2016.

13:46

Đaci škole sa NBGD se otrovali se na ekskurziji?
Foto: GettyImages

Kako se navodi, deca bi na Krupnju trebalo da ostanu do petka. Osim toga, “Blic” piše i da iste simptome imaju i deca koja su sa školom na isto putovanje otišla nekoliko dana ranije i vratila se u petak.

“Njih su već u nedelju zadesili dijareja i povraćanje. Iz odeljenja moje ćerke njih devetnaestoro ima ove simptome, za druge ne znam, a kažu nam da je u pitanju stomačni virus”, navodi majka jedne učenice koja je i dalje na Krupnju.

Da bi utvrdio o čemu se radi, direkor ove škole Jovan Ćuković, zajedno sa predstavnikom agencije koja je organizovala putovanje, uputio se ka hotelu “Grand” gde su deca i dalje smeštena i gde bi trebalo da ostanu do petka.

“Pozvana je inspekcija iz Šapca koja će za dva dana utvrditi u čemu je problem. Na Krupnju su trenutno učenici tri odeljenja drugog i jednog trećeg razreda”, kaže Ćuković.

Pre ove grupe, učenici drugog i četvrtog razreda su u Krupnju boravili od 13. do 20. maja. Dok su neki bolovali tamo, druge su temperatura i ostali simptomi zadesili kod kuće.

“Učenici četvrtog razreda razboleli su se na putu, dok je drugake, među njima i moju ćerku, virus zahvatio po povratku. U pitanju je više od polovine dece koja su išla. Slične stvari dešavale su se i ranije, sa starijom decom, tako da ćemo razmisliti da li ćemo ih i sledeći put slati”, kaže otac devojčice koja se vratila u petak, a i dalje je bolesna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: