Lončar: Čuvaru iz Savamale ništa nažao nije učinjeno

Ministar zdravlja u tehničkom mandatu Zlatibor Lončar rekao je za B92 da preminulom čuvaru srušenih objekata u Savamali “ništa nažao nije učinjeno“.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

20:37

Lončar: Čuvaru iz Savamale ništa nažao nije učinjeno

Slobodan Tanasković je preminuo na VMA, gde je bio smešten na Klinici za gastroenterologiju, a televizija N1 je navela da je on primljen pre nekoliko dana u predinfarktnom stanju, ali i da je imao probleme sa organima za varenje.

Lončar je potom zatražio od nadležnih na VMA da mu se “za sat vremena“ dostavi sva dokumentacija o lečenju Tanaskovića na VMA.

“Dokumentacija je stigla, inspekcija radi svoj posao, a po onome što sam video, nisam uspeo da nađem u dokumentaciji da je bilo bilo kakvih problema, da je čovek loše lečen ili bilo šta. Po informacijama koje imam, nije bilo nikakvih problema, niti je nešto namerno urađeno njemu niti da nije dobro lečen“, rekao je Lončar.

Na pitanje novinarke B92 da li to znači da nije bilo nikakvih nepredviđenih okolnosti u lečenju čuvara, Lončar je odgovorio:

“Ne da nema, nego apsolutno nema nikakvih znakova, tragova, da je došlo do nečega što bi predstavljalo kršenje lekarske etike. Nema razloga da vređamo sve zaposlene u zdravstvu“, dodao je Lončar.

Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti i informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić je na blogu B92 napisao da je od kolega preminulog čuvara čuo da su njemu na VMA zbog psihičkih problema vezivane ruke i noge.

“Mi smo u ozbiljnom problemu. Vi pitate za navode kolega koji meni nisu bitni. Onaj ko opominje mene i zdravstvene radnike, on je sada uradio sasvim suprotno. Kako da objasnim lekarima o čemu se radi? Kako je on mogao to da objavi kad zna da je to kršenje zakona? Ušli smo u ozbiljan problem, sve o tome što tu piše, to ne postoji, valjda je trebalo da se proveri. Odgovorno tvrdim, ništa nije učinjeno nažao tom čoveku, bio je na VMA jer je VMA bila dežurna, samo zbog tog razloga. Sada moramo da nađemo način da se sve informacije objave u javnost“, dodao je Lončar u ljutitom tonu.

Oglasio se i zaštitnik građana Saša Janković, koji je naveo da je Tanasković mogao da pomogne u rasvetljavanju događaja iz Savamale.

“Nije tačno da je to naveo, Janković je rekao da je upoznao tog čoveka. Janković je stao na stranu zdravstvenih radnika, recite kako je rekao. Ta Savamala će se ispitati i tu nema nikakvih problema. Bolje da se proces odgovorno sprovede nego da se na brzinu nešto radi. Neka se ovo uradi do kraja, to je rekao Janković, a ono je rekao Šabić, tu imamo problem i mora da se reši. Da se svi podaci objave i da građane Srbije uverimo u to šta se dešava“, zaključio je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: