SPS ponovo jedina vladajuća stranka u Surdulici

Vladajuća većina u Surdulici, koju čine 22 odbornika SPS-a za predsednika Skupštine opštine ponovo izabrala Novicu Tončeva, lidera lokalnih socijalista.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

14:50

SPS ponovo jedina vladajuća stranka u Surdulici

Tončev, koji je i funkcioner SPS i 19. po redu na listi za narodne poslanike, izjavio je za agenciju Beta da su konstitutivnoj sednici prisustvovali odbornici opozicije – svi iz Srpske napredne stranke (SNS), ali da su prilikom glasanja ostali uzdržani.

"Pozvali smo i odbornike SNS da zajedno sa nama budu deo vladajuće koalicije u Surdulici. Do sada ništa nisu odgovorili - ni da pristaju ni da ne pristaju, a naša ponuda i dalje stoji", kazao je Tončev.

Tončev je rekao da bi to bio prvi slučaj u Srbiji od uvođenja višestranačkog sistema da u jednoj opštini sve političke partije koje imaju odbornike u lokalnom parlamentu učestvuju u vlasti, a da nema opozicije.

Nakon lokalnih izbora 24. aprila u Skupštini opštine Surdulica mandate imaju odbornici samo dve partije – SPS, koja je osvojila većinu glasova u toj opštini i ima 22 odbornika, i SNS koja je sa 13 odbornika i jedina opozicija.

SPS je i u prethodnom mandatu samostalno formirala lokalnu vlast u Surdulici.

Na današnjoj sednici SO Surdulica za predsednicu opštine izabrana je Aleksandra Popović, koja je bila na čelu te opštine i u prethodnom mandatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: