Vučić zove - Boško Obradović hoće, Rašković Ivićeva neće

DSS i Dveri, iako članice koalicije, podeljeni su po pitanju najavljenog poziva mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića na razgovore.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.05.2016.

11:13

Vučić zove - Boško Obradović hoće, Rašković Ivićeva neće
Foto: Tanjug

Lider Dveri Boško Obradović će se odazvati, a predsednica DSS Sanda Rašković Ivić neće.

Nismo ista stranka, imamo pravo na različito mišljenje i stavove, kažu oni za Tanjug i odbacuju mogućnost raskola u koaliciji.

Rašković Ivićeva smatra da nema o čemu da razgovara, jer, navodi, nemaju šta da kažu mandataru. Kako je objasnila, politike SNS i DSS su toliko različite da su to paralelni svetovi, pa ne zna o čemu bi mogli da razgovaraju.

Obradović ističe da ne vidi ništa sporno u različitim odgovorima na poziv koji je Vučić najavio na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

"Nema nikakvog raskola sa DSS, jer su naše političke organizacije, kao i poslanički klubovi u Narodnoj skupštini, samostalni i svako za sebe odlučuje kako će se postaviti u određenim političkim situacijama", rekao je Obradović.

Obradović dodaje da nije razumeo da li mandatar za sastav nove vlade planira da na konsultacije pozove sve šefove poslaničkih grupa ili samo one koji su mu bliski po stavovima i koje vidi kao potencijalne koalicione partnere.

"Ako dobijemo poziv za razgovor, odazvaćemo se, kao što smo to učinili i kada nas je pozvao predsednik Tomislav Nikolić, iako su nam politički pogledi drugačiji, a često i potpuno sukobljeni. Smatramo da je za budućnost Srbije dijalog između različitih političkih programa veoma koristan", navodi Obradović.

Kaže i da Dveri imaju svojih 10 tačaka na kojima bi trebalo formirati buduću vladu, koje bi rado "suprotstavili" Vučićevim.

Inače, predstavnici koalicije DSS-Dveri preneli su na konsultacijama predsedniku dva zahteva - reč je o zahtevu da se stane na put izbornoj krađi i neregularnostima, kao i da mandat ponudi nekom ko je manje evrofanatik od Aleksandra Vučića.

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je da će sledeće nedelje uputiti poziv "svima koji su otvoreni za razgovor o budućnosti Srbije" i o učešću u novoj Vladi Srbije.

"Spremni smo za razgovore sa svima o važnim problemima u društvu, međusobnoj toleranciji. Počeli smo sa sastavljanjem tima, koji bi uložio mnogo energije, bez kalkulacija", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: