Kimov ambasador: Odlučuje Kim, ali Tramp je besmislen

Predlog Donalda Trampa za susret sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom je "vrsta propagande ili reklama" u izbornoj trci.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.05.2016.

23:11

Kimov ambasador: Odlučuje Kim, ali Tramp je besmislen
Beta/AP

To je izjavio ambasador Severne Koreje u Ujedinjenim nacijama So Se-pjong.

Tramp je u opširnom intervjuu za Rojters prošle nedelje izjavio da je spreman da se sastane sa Kimom, u pokušaju da zaustavi nuklearni program Pjongjanga, što bi predstavljalo značajno pomeranje u američkoj politici prema Severnoj Koreji.

"Odluka o sastanku je na mom vrhovnom vođi, ali mislim da je Trampova ideja besmislica", rekao je So za Rojters u Ženevi, po povratku iz Pjongjanga.

"Trampova izjava je u funkciji predsedničkih izbora i to je sve. Vrsta propagande ili reklama. To je beskorisno, samo gest za predsedničke izbore", dodao je korejski ambasador.

Donald Tramp je 17. maja izjavio da je voljan da razgovara sa Kim Džong-unom kako bi pokušao da zaustavi nuklearni program Pjongjanga. Tramp u intervjuu nije želeo da otkrije detalje planova vezanih za Severnu Koreju.

"Pričao bih sa njim, ne bih imao nikakav problem da sa njim pričam", rekao je Tramp o Kimu i dodao da bi "u isto vreme, dosta pritisnuo Kinu" zato što, po Trampovom mišljenju, SAD ekonomski imaju "ogromnu moć nad Kinom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: