Bler: Treba započeti pravi rat protiv Islamske države

Bivši britanski premijer Toni Bler kaže da Islamska država ne može da bude poražena ukoliko kopnene snage ne krenu u pravi rat protiv džihadista.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

21:15

Bler: Treba započeti pravi rat protiv Islamske države
Beta/AP

Nekadašnji lider Laburista je svoje ideje izneo u Vestminsteru, pozivajući na ozbiljnije učešće vojske u konfliktu, ističući da sa terorističkom grupom ništa nije gotovo i da “dođu ovde i napadnu nas“.

“Ne postoji način za pobedu nad tim ljudima bez sukoba na kopnu. Vazdušni napadi neće poraziti Islamsku državu, moramo se suočiti sa njima na kopnu. To ne znači da će britanski vojnici ići tamo, ali mora se započeti pravi rat protiv džihadista“, rekao je Bler.

Dodaje i da bi raspoređivanje bar malog broja vojske donelo veliku razliku.

“Oružane snage Amerike, Velike Britanije, Francuske i drugih velikih država imaju iskustvo i u mogućnosti su da se suoče sa džihadistima, a ako ih iskoristimo kao podršku lokalnim snagama, onda samo treba da odlučimo šta je naš cilj. Da li je naš cilj da pobedimo neprijatelja? “Da“ je moj odgovor na to“, istakao je Bler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: