Jedan list, dva utiska o Belenu: "Polovični" i "zeleni"

Najtiražniji austrijski dnevnik "Kronen cajtung" je u pokrajinskim izdanjima izašao s različitim naslovnicama posvećenim pobedi Aleksandera van der Belena.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

19:46

Jedan list, dva utiska o Belenu:
Belen i Hofer (Tanjug)

Taj list je, inače, bio kritičan prema pobedniku predsedničkih izbora.

U pokrajinama Beč, Donja Austrija, Burgenland, Gornja Austrija, Salcburg, Štajerska i Koruška, naslovnu stranu dnevnika "krasila" je slika Van der Belena, pola u boji, pola crno-bela, uz naslov "Polovični predsednik".

U Tirolu i Forarlbergu, međutim, na naslovnoj strani bila je "normalna" slika Van der Belena uz naslov "Zeleni predsednik".

Van der Belen je u pokrajinama Tirol i Forarlberg pobedio jer je bio znatno ispred protivkandidata Norberta Hofera.

Regionalne naslovne strane ovaj bulevarski list imao je i tokom devedesetih godina povodom kampanje oko železničkog tunela "Semering".

Tada je u izdanju za Beč i Donju Austriju vođena kampanja protiv izgradnje tunela, dok je u ostalim regionalnim izdanjima tog lista vođena kampanja u korist izgradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: