Moskva: Nema gubitaka u Siriji, hoće da "prodaju priču"

Ruski vojni helikopteri u Siriji izvršavaju planske zadatke likvidacije terorista i nema gubitaka među vojnicima ruske avio-baze.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 24.05.2016.

17:55

Default images

To je saopštio zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

”Svi ruski borbeni avioni koji se nalaze u Siriji izvršavaju planske zadatke likvidacije terorista. Nema nikakvih gubitaka među vojnicima ruske avio-baze. Podsećam da autori glasina o uništavanju jedinica ruskih borbenih helikoptera i dvadeset kamiona pripadaju propagandistima Islamske države koji su bezuspešno pokušavali da ’prodaju‘ ovu navodnu ’vest‘ pre oko 10 dana“, rekao je general Igor Konašenkov.

On je objasnio da su fotografije spaljene avionske i automobilske tehnike, kao i mnogobrojnih rupa od eksplozija granata snimljene pre više meseci.

Konašenkov je dodao da su to ”tragovi upornih borbi sirijskih vladinih snaga i militanata terorističkih formacija za aerodrom“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: