"Mansur planirao nove napade na snage SAD"

Lider talibana mula Mansur ubijen je u napadu američke bespilotne letelice jer je predstavljao "neposrednu pretnju" za američke i koalicione snage u Avganistanu

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

07:39

Screenshot

To je saopštio Pentagon, a istovremeno, neimenovani američki zvaničnik je izjavio da je Mansur planirao nove napade na američke ciljeve u glavnom gradu Avganistana, Kabulu.

Američki predsednik Barak Obama je ranije izjavio smrt vođe talibana "važna prekretnica" u dugotrajnim naporima za uspostavljanje mira u Avganistanu.

Najuticajnije ličnosti avganistanskih talibana sastali su se kako bi se dogovorili o nasledniku ubijenog vođe.

Mansur je ubijen u nedelju u napadu američke bespilotne letelice na njegovo vozilo u jugozapadnoj pakistanskoj provinciji Balučistan. On je bio naslednik osnivača talibana mule Mohameda Omara, o čijoj se smrti 2013. godine doznalo tek prošlog leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: