Crna Gora od Srbije traži izručenje Olivere Ilinčić

Crnogorski pravosudni organi raspisali su poternicu za srpskom državljankom Oliverom Ilinčić, koja slovi za kreatora i aktera budvanskih korupcionaških afera.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.05.2016.

09:48

Default images
Foto: Thinkstock

Podgoričke "Dnevne novine" navode da crnogorske službe bezbednosti imaju saznanja da se osumnjičena nalazi upravo u Srbiji i da se tako, s obzirom na sporazum o međusobnom izručenju sopstve nih državljana, stiču uslovi za njeno hapšenje i izručenje.

Pozivajući se na svoja saznanja, list navodi da nadležni crnogorski organi nisu dobili potvrdan odgovor od kolega iz Srbije iako su, kako se navodi, ostvarili komunikaciju posredstvom međunarodne pravne pomoći.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, naime, poseduju mnoštvo dokaza koji ukazuju na sumnju da je Ilinčićeva jedan od organizatora kriminalne grupacije na čijem se čelu, prema njegovom ličnom priznanju, nalazi direktor Političkog saveta DPS Svetozar Marović, piše list, prenose podgorički mediji.

Marović je nedavno potpisao sporazum o priznanju krivice, koji je upućen na odlučivanje Višem sudu u Podgorici, a u toku je priprema još jednog takvog dokumenta.

Nezvanično, navodi list, Marović je priznao da je formirao kriminalnu organizaciju od tridesetak ljudi, ali da je moduse višemilionskih korupcionaških poslova osmišljavala Ilinčić, koja je imala direktan pristup računima na kojima je završavao sporni novac.

Na neke od tih računa Specijalno državno tužilaštvo je već stavilo privremenu blokadu.

Reč je o firmama "Propertis investment", "Gu gi komerc" i "Kopirajt" na kojima se trenutno nalazi preko 15 miliona evra. Ilinčić se sumnjiči i za malverzacije u predmetima "Bulevar", "Krapina" i "Otpadne vode".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: