Slučaj "Beko": Odbijen zahtev advokata, završna reč 17.6.

Izricanje završne reči na suđenju Maji Adrovac za pomaganje NN osobi u pokušaju ubistva Milana Beka zakazano je za 17. jun.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

00:24

Default images

Prethodno je Sudsko veće Višeg suda u Beogradu odbilo predlog branilaca optužene da se u postupku izuzme njen DNK bris.

Branilac okrivljene Momčilo Minić, zahtevao je da se izuzme nalaz Biološkog fakulteta o DNK Maje Adrovac, jer je, kako je naveo, bris uzet nezakonito, budući da ga je uzeo inspektor, umesto ovlašćeno zdravstveno lice.

Takođe, branilac je naveo da je sporan datum naredbe za uzimanje DNK brisa 4. mart, dok tuzilac tvrdi da je to prosta greška u kucanju i da je predmetna naredba izdata 13. jula.

Tužilac se protivio predlogu branilaca za izuzimanje dokaza iz predmeta, jer, kako smatra, time bi se dovelo u pitanje postupanje zvaničnih institucija, te je to označio suvišnim i u cilju odugovlačenja postupka, dok je Sudsko veće, u obrazloženju odluke o odbijanju svih predloga odbrane istaklo je da se dokazima razjasnilo činjenično stanje i sve predloge odbrane označilo kao neosnovane.

Pre izjašnjavanja Sudskog veća o predlozima odbrane, sudski veštaci balističar Milan Kunjadić i doktor Branimir Aleksandrić ostali su pri ranijim iskazima od 22. oktobra 2015. i naveli da nemaju ništa novo da dodaju.

Kunjadić je rekao da je njegovim veštačenjem utvrđeno da je ispaljeno šest projektila iz dva oružja, od kojih su dva ispaljena iz revolvera magnum kalibra .357, a ostali iz pištolja kalibra devet milimetara, s tim što veštak nije mogao da se izjasni koji od projektila je naneo povredu oštećenom Milanu Beku, sa verovatnoćom da je to projektil, čija je čaura od devet milimetara nađena neposredno pored krvi.

Veštak nije mogao ni da precizira rastojanje sa koga je pucano na Beka, jer je, kako je naveo, ispaljeno van dometa barutnih čestica.

Advokate odbrane interesovalo je kolika je temperatura čaure nakon ispaljenja iz oružja i da li može nekoga da opeče, na šta je veštak Kunjadić rekao da je temperatura barutnih gasova oko 2.500 stepeni celzijusa, dok nije mogao da se izjasni o temperaturi same čaure, osim da iz literature zna da je oko 50-60 stepeni.

Završne reči na suđenju Maji Adrovac, optuženoj za pomaganje NN osobi u pokušaju ubistva Milana Beka biće 17. juna u 10 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: