U sredu novi protest zbog rušenja objekata u Savamali

Protest "Čiji grad?" zbog bespravnog rušenja objekata u beogradskom kvartu Savamala biće održan sutra u 18 h ispred Skupštine grada Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

13:08

U sredu novi protest zbog rušenja objekata u Savamali
Foto: Tanjug

Protest organizuje Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd".

U pozivu se navodi da će protest protiv, kako je precizirano, bahatih nasilnika na vlasti, biti organizovan jer mesec dana od tog incidenta vlast još nije saopštila ko je odgovoran za rušenje u Savamali.

"Tražimo ostavke, tražimo odgovornost, zahtevamo pravo na grad. Suprotstavimo se nasilju dok ne bude kasno! Pokažimo da se ne plašimo", navodi se u pozivu Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Ta inicijativa organizovala je 11. maja prvi protest protiv rušenja i nasilja u Savamali, na kojem su zatražene ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, v.d-a direktora policije Vladimira Rebića, načelnika Komunalne policije u Beogradu Nikole Ristića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Na prvom protestu učestvovalo je oko 3.000 građana.

U noći između 24. i 25. aprila ljudi sa fantomkama bagerima su porušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Savamali i maltretirali građane koji su se tu zatekli. Iako su građani prijavljivali nasilje, policija nije želela da reaguje i upućivala ih je na Komunalnu policiju.

U izveštaju zaštitnika građana o radu policije te noći, vidi se da je iz vrha policije naređeno da službenici građane upućuju na Komunalnu policiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: