"Srbija je na popravnom za Poglavlje 19, nemamo kapacitet"

Srbija je na "popravnom ispitu" za Poglavlje 19 koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje, kaže član pregovaračkog tima Srbije Zoran Stojiljković.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.05.2016.

23:55

Tanjug

"Pre desetak dana došao je i zvaničan odgovor da smo mi na popravnom u 19-ici, da nemamo kapaciteta zbog dubine problema nezaposlenosti i siromaštva, da pristupimo pregovorima", rekao je Stojiljković na konferenciji "Kako redukovati siromaštvo i rastuće nejednakosti".

On je istakao da je sada potrebni izraditi Akcioni plan koji bi trebalo da podigne te kapacitete.

"Mi smo sada fokusirani na izradu Akcionog plana za poglavlje 19. Procena je da nam je potrebna ozbiljna analiza kapaciteta koje mi imamo ili nemamo od socijalnih partnera, preko institucija i ministarstava", kazao je Stojiljković.

On je ponovio da je konstatovano da se socijalni dijalog ne odvija na zadovoljavajućem nivou, te da je potrebna analiza u kojoj meri je liberalizovano zakonodavstvo doprinelo rešavanju problema nezaposlenosti i razvoja.

To je, podsetio je Stojiljković, bila osnovna mantra zaoštravanja radnih uslova, dok se za prethodne zakone govorilo da idu na ruku sindikatima i radnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: