Li Mančang: Čak i deca u Kini znaju ko je bio Valter

Ambasador Republike Kine u Beogradu Li Mančang upisao se u knjigu žalosti povodom smrti Velimira Bate Živojinovića koja je otvorena u sedištu SPS-a u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

14:29

Li Mančang: Čak i deca u Kini znaju ko je bio Valter
Foto: Tanjug

Ambasador je poruku u knjigu žalosti upisao kineskim pismom.

On je juče u izjavi Tanjugu rekao da je Bata Živojinović bio osvedočeni prijatelj kineskog naroda koi je dao nemerljiv doprinos produbljivanju kinesko-srpskog prijateljstva kao i proboju srpskog filma i kulture na teritoriju Kine, i izrazio duboko saučešće srpskom narodu i porodici velikog glumca.

"Duboko me je potresla vest o smrti Velimira Zivojinovica, našeg Bate. Ovom prilikom zelim da u ime kineskog naroda i u moje licno ime izrazim najdublje saucesce njegovoj porodici i srpskom narodu. Budite uvereni, da svaki građanin Kine koji je imao priliku da uziva u njegovim filmovima, tuguje sa nama" naveo je kineski ambasador.

Danas, kako je rekao "čak i deca u Kini znaju ko je bio Valter", i taj lik je i danas uzor velikom broju mladih ljudi.

"Ponosni smo što smo poznavali tog velikana srpskog i svetskog glumista. Njegovo ce mesto u nasim srcima ostati zauvek upraznjeno.

Neka mu je vecna slava," zaključio je ambasador u poruci dostavljenoj Tanjugu.

U sedištu Socijalističke partije Srbije otvorena je knjiga žalosti povodom smrti glumca Velibora Bate Zzivojinovića, a među prvima su se upisali predsednik SPS Ivica Dačić i brojni funkcioneri stranke.

Svoju poruku je napisao i premijer Aleksandar Vučić koji je istakao da je legendarni glumac "čak i u politici, pokazivao izuzetnu ozbiljnost i odgovornost, a posvecenost u borbi za interese srpskog naroda, uvek je bila narocito izražena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: