Mustafa: Osnivamo oružane snage, Srpska lista protiv

Kosovo je na putu ka uspostavljanju oružanih snaga, tvrdi kosovski premijer Isa Mustafa, pišu prištinski mediji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.05.2016.

12:30

Default images

Zamenik Mustafe i funkcioner Srpske liste Branimir Stojanović poručuje da će ta lista nastaviti tome da se protivi.

Kako navodi Epoka e re, Mustafa je rekao da je Kosovo na putu ka osnivanju oružanih snaga, kao i brzom ekonomskom i društvenom razvoju, i evroatlanskim integracijama.

"Sada imamo priliku da služimo zemlji putem zajedničkih, dugoročnih i održivih akcija. Ubeđen sam da ćemo kao građanska i demokratska većina, biti zajedno u tim procesima", rekao je Mustafa,

S druge strane, Stojanović je juče istakao da Srpska lista nastavlja da se protivi formiranju kosovskih oružanih snaga, piše Koha.

Povodom poziva predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da Srpska lista podrži formiranje kosovskih oružanih snaga, Stojanović je rekao da su "naši politički pogledi definisani" istakavši da "nema ničkeg novog da se kaže po tom pitanju".

Srpska lista je, dodao je, dostupna za razgovore o tome, ali ne preko medija.

Stojanović ocenjuje da vladajuća koalicija ne ispunjava obećanja data Srbima tokom koalicionog sporazuma, kao što su pitanja zaštite imovine, zastupljenost Srba u javnom sektoru, formiranje novih opština itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: