Mijatović: Pogrešan signal o nezavisnosti RTV

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je da je zabrinuta zbog odluke da preko noći bude smenjen ceo uređivački kolegijum RTV.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2016.

23:55

Mijatović: Pogrešan signal o nezavisnosti RTV

Takođe, izrazila je zabrinutost i zbog odluke da bez konkursa bude zamenjen novim urednicima.

"Time se definitivno šalje pogrešan signal o nezavisnosti javnog servisa u Vojvodini", kazala je Mijatović za izdanje lista Danas od utorka.

Ona je ocenila da je nezavisnost javnog servisa od suštinskog značaja za zemlju u tranziciji i dodala da će OEBS nastaviti da prati razvoj događa na RTV.

Mijatović je ukazala da je uloga javnog servisa da pruži informacije od javnog značaja i omogući da ljudi budu informisani o svim temama koje se događaju u društvu i šire.

"Javni servis to može da učini ako je njegova infrastruktura pravno zaštićena, uključujući i garancije za nezavisnost uređivačke politike", kazala je predstavnica OEBS za slobodu medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: