Dačić: Bata je svoje ime poklonio SPS

Predsednik SPS Ivica Dačić upisao se u Knjigu žalosti, otvorenu u sedištu njegove stranke, povodom smrti velikana našeg glumišta Velimira Bate Živojinovića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.05.2016.

18:33

Dačić: Bata je svoje ime poklonio SPS
Tanjug

Dačić je u sedište SPS došao vidno potresen, a nakon upisivanja u knjigu žalosti, rekao je da je "Valter besmrtan".

"Batina smrt je veliki gubitak ne samo za SPS, već i za celu Srbiju i šire, jer, on je bio glumac svetskih razmera. Batino ime nije poteklo iz SPS, već je on svoje ime poklonio SPS-u", rekao je Dačić i podsetio da se poslednji put Bata Živojinović pojavio u javnosti na sednici SPS.

Dačić je dodao i da je sa Živojinovićevom kćerkom nedavno bio u bolnici u poseti glumcu, a nakon predsednika SPS, u knjigu žalosti upisali su se i funkcioneri te stranke Žarko Obradović, Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović.

Inače, knjiga žalosti otvorena je za sve građane koji žele da se upišu, do komemoracije, koja će se, kako Dačić kaže, najverovatnije održati u sredu.

Živojinović je na predsedničkim izborima 2002. godine bio kandidat SPS, ali se sledeće godine potpuno povukao iz politike. Pet puta je biran za narodnog poslanika, a od 1990. je bio aktivan u SPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: