Rusija: Šta 'Donald Kuk' radi 70 km od naše glavne baze?

Rusija je otvorena za konsultacije o postizanju sporazuma u cilju sprečavanja vojnih incidenata sa svim zemljama, kaže ruski ambasador u NATO Aleksandar Gruško.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.05.2016.

10:08

Rusija: Šta 'Donald Kuk' radi 70 km od naše glavne baze?
Foto: GettyImages

"Već imamo takve sporazume sa nekoliko zemalja, i oni funkcionišu dosta uspešno", rekao je Gruško ruskim novinarima, preneo je TASS.

On je istakao da je, međutim, problem što se vojna aktivnost NATO približila ruskim granicama, a ne letenje ruskog aviona-presetača.

Pitanje u vezi sa preletanjem ruske letilice u blizini američkog ratnog broda "Donald Kuk", smatra on, ne treba da bude formulisano kao "ko je leteo", već šta je "Donald Kuk" s integrisanim mornaričkim sistemom naoruzanja Aegis i krstarećim raketama dugog dometa Tomahavk radio na 70 kilomatara od glavne ruske mornaričke baze.

Zemlje članice NATO,ukazao je, odgovorne su za isporuku dodatnih snaga u regionima, koji su, kako smatra, bili najstabilniji i najsigurniji u pogledu klasičnih vojnih pretnji.

Gruško je istakao da je prva vazdušna misija za nadgledanje NATO izvršena u baltičkim zemljama 2005. godine "bez ikakvog razloga" što, kako je naveo, "ne može da nas ne dovede do preduzimanja dodatnih bezbednosnih mera".

On je istakao da samo nekoliko minuta leta deli vazdušnu vojnu bazu Amari u Estoniji od ruskog Sankt Peterburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: