Karadžić traži još 90 dana za podnošenje žalbe

Haški osuđenik Radovan Karadžić zatražio je od Mehanizma u Hagu dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu, kojom je u martu osuđen na 40 godina zatvora.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.05.2016.

11:14

Karadžić traži još 90 dana za podnošenje žalbe
Beta/AP

U podnesku, koji je potpisao član pravnog tima savetnika Karadžića, Piter Robinson, navodi se da je zbog "neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odbrane, nemoguće podneti smislenu žalbu do 22. juna".

Karadžić je dobio 60 dana za podnošenje žalbe, a taj period ističe 22. juna, saopštio je Tribunal.

Haški tribunal je 24. marta osudio Karadžića (70) na 40 godina zatvora, pošto ga je Sudsko veće proglasilo krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam bosanskih opština.

Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron imenovao je prošlog meseca sudije Zzalbenog veća u slučaju Karadžić.

Žalbenim većem predsedavaće sudija Teodor Meron, a pored njega imenovani su i sudije Vilijem Husein Sekule, Vag Prise Jensen, Žoze Rikardo de Prada Solesa i sudija Grasijela Suzana Gati Santana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: