Sabor o opozivu Karamarka u narednih 30 dana

O predlogu izglasavanja nepoverenja Karamarku, koji je podnela opoziciona SDP, hrvatski Sabor mora odlučiti najkasnije za 30 dana.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2016.

15:08

Sabor o opozivu Karamarka u narednih 30 dana
Beta

Hrvatski sabor uvrstio je udnevni red predlog najuticajnije opozicione SDP o izglasavanju nepoverenja prvom potredsedniku vlade i lideru HDZ Tomislavu Karamarku.

Karamarkov opoziv traže zastupnici SDP-a i HSU- Silvano Hrelja, koji smatraju da je prvi potpredsednik vlade, zbog poslovne povezanosti firme "Drimia" u vlasništvu njegove supruge Ane s firmom MOL-ovog lobite Josipa Petrovića, "u okolnostima koje ukazuju na postojanje ozbiljne interesne povezanosti s fizičkim i pravnim osobama čiju su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih gradjana".

Opozicija, naime, smatra da je time dovedena u pitanje mogućnost da Karamarko kao prvi potpredsednik vlade donosi objektivne i nepristrane odluke u interesu Hrvatske i hrvatskih gradjana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: